Tung afton för LUGI

LUGI’s äventyr i ATG Svenska cupen fortsatte ikväll med hemmamatch mot grannarna från Höör, H65. Och det var bortalaget som gick segrande ur kampen. 28-41 visade ljustavlan efter 60 minuter.

Första halvlek inleddes med tre shootouts för hemmalaget och 3-0! Bra start! LUGI fick också den bästa inledningen när matchen sen kom igång. Ledning 8-3 innan gästerna fick ordning på spelet och kröp närmare. Det var också H65 som gick till ledning i paus med 20-16.

Gästerna från Höör inledde andra halvlek med att göra 4 raka mål. En tung uppförsbacke således för vinrött. Man kunde inte heller hota det förmodade SHE-topplaget, utan bortalagets segersiffror skrevs till slut till 41-28.

Sammanfattningsvis kan man väl säga att H65 var det bättre laget, men att LUGI ändå stundtals visade vad man kan och att vi ser fram emot seriestarten i Allsvenskan i september. Bästa målskyttar i hemmalaget blev Lovisa Delac och Emma Fernis med 6 mål vardera. Emma fick också priset som LUGI’s bästa spelare i matchen.

Närmast väntar BK Heid i cupen. Den matchen spelas på onsdag i Göteborg.