Storseger i premiären

LUGI Dam fick bästa möjliga start på handbollsallsvenskan när man på fredagskvällen besegrade HK Malmö med 29-19. Premiären, med allt vad det innebär, är därmed avklarad och insatsen måste ges med beröm godkänd.

Anna Danielsson gjorde en stormatch i premiären (Foto Lars-Erik Nilsson)

LUGI och främst Anna Danielsson i målet, höll nollan nästan 7 minuter innan gästerna gjorde sitt första mål. Hemmalaget hade då lyckats göra 3 mål och fick precis den starten man önskade sig. Och det fortsatte i samma spår. LUGI hade bra utdelning på sitt anfallsspel och drog ifrån fram till ledning med 15-7 i paus. Samtidigt som man stressade fram avsluten från Malmö, så storspelade Anna även fortsättningsvis mellan stolparna. Bästa målskytt i första halvlek blev Elise Lönnegren med sina 5 mål. Ett stort plus till LUGI’s försvar framför Anna i målet.

HK Malmö hängde med bra i andra halvan, men hemmalaget visade att man inte tänkte ge bort någonting. Efter 45 minuter var ställningen 24-14 och till slut landade slutresultatet på 29-19 i hemmafavör. Inget snack om saken… Idag var LUGI det bättre laget och vann fullt rättvist.

Efter en gedigen laginsats är det svårt att plocka ut enskilda spelare, men att inte nämna Anna Danielsson i målet skulle kännas väldigt fel. Och visst fick hon priset som LUGI’s bästa spelare denna afton. En lysande insats, med över 20 räddningar, mellan stolparna bakom LUGI-försvaret. Framåt styrde kapten Lovisa Delac det på ett ypperligt sätt. Tempot var högt och skärpan var för det mesta bra i avsluten från hemmaspelarna. Även i HK Malmö fick målvakten, Belma Dzinic, juryns pris. Som sagt, en bra start på det allsvenska äventyret, som förhoppningsvis ska bära de vinröda tillbaka till SHE så snabbt som möjligt.

Närmast väntar bortamatch mot Helsingborg den 27/9. Nästa hemmamatch spelas den 4/10 mot Alingsås.