Som ett derby ska vara!

Efter 10 års uppehåll var det dags för handbollsderby i Lund. Det gällde ATG Svenska Cupen där nerflyttade LUGI (Allsvenskan) skulle möta uppflyttade H43 (div 1). Mycket publik med hög stämning och en kamp på läktarna mellan LUGI:s och H43:s ungdomsspelare. Efter 3 shootout så var ställningen 3-0 till H 43 som LUGI kom ikapp till en ledning 16-15 efter halva matchen. Men H 43 kom ut nytända och vann matchen till slut med 28-29.

Leonard Gegaj, matchens lirare i LUGI (Fotograf Kenneth Landgren)

I första halvlek hade Anton Sandström ”julafton” med 9 gjorda mål. H 43 hade problem med hans snabba sidoförflyttning och rappa skott. Även Leonard Gegaj och Villads Raahauge Jensen ställde till lite problem för bortalaget. Bortamålvakten David Bondesson började bra och av utespelarna så var Petter Brandt bra på avsluten.

Som sagt så var H 43 nytända i andra halvlek och gjorde 7-2 de första 11 minuterna. Målen spreds på olika spelare i bortalaget. LUGI tog timeout efter 10 minuter.  Anton Bengtsson kom igång på 9 meter samtidigt som H 43 bevakade Anton Sandström och Leonard Gegaj. H 43 tog kommandot och ledde vid något tillfälle med 4 mål. Men LUGI kom tillbaka i slutet och gjorde 2 mål vid ställningen 26-28 som gjorde att det var oavgjort när en minut återstod. H 43 tog timeout och Petter Brandt satte segermålet vid tiden 59.22. LUGI försökte kvittera med misslyckades med det. H 43-vinst med 29-28.

Matchens lirare i H43 blev Petter Brandt och i LUGI Leonard Gegaj.