LUGI-vinst mot AIK

Nästa tidiga toppmöte i Allsvenskan stod mellan AIK från Solna och gästande LUGI. En viktig match för att fortsatt hänga på i toppen av tabellen. Och det var LUGI som gick segrande ur striden. Till slut blev siffrorna klara 31-24 efter att bortalaget avgjort matchen de sista 15 minuterna .

En till synes bra start av LUGI borde egentligen gett större utdelning. Men en hel del tekniska fel satte tyvärr käppar i hjulet för det. Ändå hade gästerna från Lund ett bra grepp om matchen i inledningen. Ledning med 9-6 efter halva första halvlek. Men spelet ville sig inte riktigt och AIK kröp närmare och närmare när spelet låste sig för gäterna. Efter 27 minuter, så var hemmalaget ikapp till 12-12. Pausställningen var också helt jämn, 13-13. Kanske ingen halvlek att minnas för något skönspel direkt.

Starten av andra halvan blev också den lite trevande med missade lägen av båda lagen. Dock kom ett litet miniryck av LUGI efter knappa kvarten. Från 16-16 gick man fram till 20-16 och tog ett klart grepp om matchen. Och det var ett grepp som skulle visa sig vara hela vägen in i mål. AIK orkade inte stå emot när LUGI äntligen fick utdelning på sina försök framåt. Emma Ekenman Fernis och Lovisa Liljenberg var spelarna som främst visade vägen när LUGI drog ifrån och vann med 31-24.

Starkt att vinna den svåra bortamatchen i Solna mot ett AIK som inlett serien riktigt bra. Och att Solnagänget är ett lag som blir att räkna med visade man under 45 minuter. Sedan tog LUGI över och visade både beslutsamhet och styrka. AIK orkade inte sista kvarten när Lovisa Liljenberg trampade förbi försvaret och Emma Ekenman Fernis fick utdelning både från 7 meter och på sina skott utifrån. Lovisa fick också priset som gästernas bästa spelare. I hemmalaget gick priset till Anna Sköldunger.

Härnäst väntar hemmamatch för vinrött. På lördag kl 15 kommer Skånela till Arenan.