LUGI tog tredje raka segern

LUGI Dam jagade tredje raka segern i allsvenskan, när man på lördagen mötte Skånela från Märsta. Och visst blev det så! De vinröda visade fortsatt fin form och vann med 38-30. Stor segerorganisatör var Lovisa Lljenberg som stod för hela 12 mål.

Lovisa Liljenberg hade en bra dag med 12 mål

Efter en kvart kastade Johan Zanotti in timeoutkortet för första gången. Då visade ljustavlan 9-9. Och visst gav det resultat! 3 raka och snabba mål för hemmalaget och ett litet grepp om matchen efter en något trevande inledning. Precis som i förra matchen, så var det Emma Fernis och Lovisa Liljenberg som höll i taktpinnen i första halvlek. 10 mål av Liljenberg under 30 minuter! Hon visade även idag sin snabbhet och sitt spelsinne flera gånger. Kanske borde ledningen till och med varit ännu större än 20-14 i halvtid med tanke på att Anna Danielsson stod för mängder av räddningar i målet innan paus.

LUGI drog ifrån redan i början av andra halvlek och hade ledning med 27-18 redan efter 9 minuter. Segern var väl egentligen aldrig hotad, utan hemmalaget kunde till slut vinna tämligen komfortabelt med 38-30. Även om man inte drog ifrån Skånela så mycket mer, så var segern aldrig hotad.

Även Anna Danielsson hade stor del i segern.

LUGI visade tydligt att man var det klart bättre och jämnare laget. Skånela försökte, men räckte inte till mot ett spelsuget hemmalag. Visst, 30 insläppta är kanske några för mycket, men så blir det när man vill mycket framåt. Och framåt öste man in mål och målbäst även idag blev Lovisa Liljenberg med sina 12 strutar. Blomsterkvasten fick Lovisa också, fullt välförtjänt.

Närmast väntar bortamatch för vinrött. Match mot ett annat topplag, Tyresö, den 26/10 kl 16:15.