LUGI-förlust med uddamålet mot serieledarna

Dagens match var absolut inte den lättaste i serien. Obesegrade serieledarna VästeråsIrsta var motståndaren i dagens match. Och LUGI:s bortafacit med tre förluster var inget som skulle gynna LUGI:s herrlag i denna matchen. Men trots en svag början så gav man inte upp men missade tyvärr poäng. Hemmaseger med 35-34.

Anton Sandström LUGI-s lirare för dagen (Foto Kenneth Landgren)

LUGI började lite slarvigt med tekniska fel som Västerås utnyttjade. När 3 minuter gått så stod det 3-0 på resultattavlan. Efter några minuter så kom LUGI-s aggressiva och offensiva försvar igång. LUGI spelade jämnt under en period. Jesper Johansson började LUGI-s målskytte med 2 mål. LUGI-s försvar kom av sig och då blev det timeout som gav resultat. Som mest ledde hemmalaget med 5 mål I LUGI-s mål började Aleksander Lacok rädda med hjälp av det offensiva försvaret. LUGI närmade sig och arbetade upp siffrorna till 16-13 när det var dags att ta paus. 8 st målskyttar i LUGI i första halvlek. Målvakten i Västerås Alexander Skog hade en mycket bra period samtidigt som Isak Karlsson och Erik Svensson höll uppe deras målskytte. I LUGI var det ingen som utmärkte sig direkt i anfallet utan hela laget ska ha kredit för insatsen.

LUGI fortsatte att arbeta sig uppåt i målprotokollet. Anton Sandström kom igång med sitt målskytte (gjorde sitt 100:e mål för LUGI) tillsammans med parhästen Leonard Gegaj. Men hela laget ska ta åt sig äran. När 20 minuter avverkats så kom den efterlängtade kvitteringen 28-28. Västerås övertog ledningen igen trots ett par vassa avslut från mittsexorna Rasmus Broman och Villads Jensen. När det var en halv minut igen så fick LUGI bollen vid ställningen 35-34 men tyvärr lyckades inte LUGI kvittera. 35-34 till VästeråsIrsta.

I LUGI fick Anton Sandström pris som bästa spelare och i VästeråsIrsta Erik Svensson. . Det är väldigt trevligt med att man har folk som refererar matcherna på nätet men vi ska nog vara glada i LUGI att VästeråsIrstas kommentatorer ej var domare.

Dagens match är trots förlusten ett steg framå. Att endast förlora med 1 mål mot ett obesegrat hemmalag är OK.

Målskyttar LUGI: Leonard Gegaj 7, Anton Sandström 6, Villads Raahauge Jensen 4, Rasmus Broman 4, Jesper Johansson 3, Oskar Davidsson 3, Herman Iverfeldt 2, Måns Simonsson 2, Anton Bengtsson 2, Paul Bareis 1

Utvisningar: 4x 2 Västerås Irsta och 4×2 LUGI

Domare: Hans Lejon och Erik Nielsen