LUGI Dam upp i serieledning!

I den tidiga seriefinalen mellan obesegrade Tyresö och LUGI, så gick tvåpoängaren till Lund. Segersiffrorna skrevs till 38-25. Därmed tog sig LUGI upp i serieledning i Allsvenskan.

Jämnt och tätt var det i inledningen av matchen, precis som väntat. LUGI var dock i ledning, om än knappt, under första kvarten innan det kom ett litet ryck efter dryga 18 minuter fram till 13-9. Efter en något ryckig start, så fick gästerna bättre ordning på sitt spel och gick till pausledning med 19-15. Lovisa Liljenberg var den som visade vägen med sina 6 mål i den första, målrika, halvleken.

LUGI inledde andra halvlek med att göra 6-1 innan Tyresö kastade in timeout-kortet. En riktigt fin start, där Emma Fernis visade att hon har mycket kvar att ge på handbollsplanen. Även Anna Danielsson i målet fick tag på bollarna när hemmalaget stressade fram sina avslut. LUGI kunde till slut vinna med hela 38-25. Andra halvlek var riktigt väl genomförd. Alla i laget bidrog och idag visade man verkligen att man har siktet högt inställt i serien.

Idag är det svårt att plocka fram någon enskild spelare. Lovisa Liljenberg fick juryns pris. 10 mål efter en briljant insats. Men det betyget får man också ge resten av LUGI efter denna matchen. Att åka upp och genomföra matchen på detta viset måste sätta griller i huvudet på resten av lagen i Allsvenskan. Nya serieledare: LUGI Dam!

Härnäst är det hemmamatch för vinrött. Den 3/11 kommer Boden till Arenan.