Förlust i årets sista cupmatch

I årets sista cupmatch, som inte gällde något för LUGI, så förlorade LUGI med 25-32 efter 14-16 i halvtid mot HK Malmö. LUGI var redan uträknade innan matchen men ambitionen var ändå att göra en bra match.

Oskar Arnell (Foto Stig Johansson)

LUGI började bra och försvarade 3-0 ledningen efter shootouten. Malmö höll ögonen på Anton Sandström och Leonard Gegaj men lyckades inte alltid. Efter 14 minuter fick Malmö en kontring som Anton Sandström försökte stoppa men tyvärr blev det ett olyckligt stopp för Anton som gav rött kort. Men LUGI försökte och kämpade vidare utan sin nyckelspelare. Leonard Gegaj tog ett stort ansvar med hjälp av sina ytternior. Tre utvisningar inom ca 3 minuter tog på krafterna som gjorde att man kom under med 14-16 i paus. Måns Simonsson och Herman Iverfeldt hjäpte Leonard med målskyttet.

Andra halvlek var väldigt lik den första. Efter 10 minuter började man gå runt på fler spelare så alla fick vara delaktiga i resultatet. Total blev det 11 målskyttar i LUGI vilket är positivt jämfört med Lundaderbyt då LUGI endast hade 5 målskyttar. Matchen slutade med 25-32.

I LUGI får bl a Oskar Arnell (matchens lirare), Leonard Gegaj och Herman Iverfeldt plus men det kunde nämnas fler. Oskar Arnell räddade två straffkast.

I Malmö så var Alfred Olsson bästa målskytt (matchens lirare) men även Felix Montebovi , Love Sundewall och Arvid Johansson var några av de mest framträdande.

– Nu får vi ha fullt fokus på serien. Denna säsongstart har inte varit lysande men det är viktigt att vi kommer bra in i seriespelet säger assisterande tränare Christoffer Geissler efter matchen.

Målskyttar LUGI: Leonard Gegaj 5, Herman Iverfeldt 4, Anton Sandström 3, Mattias Söderberg 2, Jesper Johansson 2, Villads Rauhage Jensen 2, Anton Bengtsson 2, Måns Simonsson 2, Joey Stromberg 1, Paul Bareis 1, Albin Sjögren 1,

Målskyttar HK Malmö: Alfred Olsson 6, Love Sundewall 4, Arvid Johansson 4, Felix Montebovi 4, Martin Blomqvist 3, Erik Palmqvist 3, Hugo Stuivers 3, Tim Hilding 2, Kristian Zetterlund 1, Harry Jablonsky 1, Truls Grötta 1

LUGI hade 5 utvisningar (varav ett rött kort) och HK Malmö 4 st utvisningar.

Domare Fredrik Johansson och Oliver Quist.